Sezóna: 2021/22

SK Chrast vs SK Chroustovice

V posledním zápase sezony proti Chroustovicím jsme začali výborně. V úvodních minutách Chrast svého soupeře aktivním presinkem zatlačila na svou polovinu a hned ve 2. minutě využil chyby v soupeřově obraně Steklý – 1:0. Také v dalších minutách byli domácí velice nebezpeční, ale šance se nedařilo využít a přišel trest. Ve 20. minutě nastala chyba v chrasteckém vápně a soupeř z dorážky vyrovnal. Do konce poločasu se nehrál příliš atraktivní fotbal, na obou stranách bylo velké množství nepřesností.

Úvod druhého poločasu chrasteckým nevyšel. Po obrovských chybách vstřelili hosté 3 góly za 5 minut a o výsledku bylo rozhodnuto. V 78. minutě sice ještě snížil na rozdíl dvou branek Cimburek, ale na návrat do zápasu bylo již pozdě, Chroustovice zvítězily 4:2.

Letošní sezonu okresního přeboru tak končíme na 4. místě. Před sezonou by to určitě bylo vítané umístění, ale o „bednu“ jsme přišli zejména kvůli neúspěchům v posledních zápasech, což určitě zamrzí.

vs

TJ Tatran Miřetice vs SK Chrast

Zápas v Miřeticích chrastečtí začali velice aktivně a od začátku zatápěli domácí obraně. Šance se ale nedařilo využít, a tak přišel trest. Ve 33. minutě rozhodčí odpískal spornou penaltu a domácí se dostali do vedení. Ani ne o deset minut později se pískala druhá penalta, nyní už jednoznačná, a Miřetice vedly o dvě branky. Ještě před přestávkou mohl v úniku skórovat Steklý, ale brankáře neprostřelil.

Druhý poločas začal velkým tlakem Chrasti. Domácí ale už v 51. minutě přidali z brejku třetí branku. I nadále se hosté tlačili do útoku a vytvářeli si tlak podpořený spoustou rohových kopů, ale míč ani jednou v miřetické brance neskončil. Naopak, domácím se v zápase dařilo všechno, na co sáhli, přidali další tři branky a zvítězili 6:0.

Krutý výsledek musíme rychle zapomenout, příští sobotu přivítáme v Rosicích v posledním zápase sezony Chroustovice.

vs

SK Chrast vs TJ Sokol Krouna

Krouna přijela do Rosic v oslabené sestavě. V prvním poločas jsme toho nedokázali využít, zpočátku se hrál ospalý fotbal. Až šťastná branka soupeře ze 27. minuty to změnila a domácí začali hrát. Ještě před koncem poločasu se podařilo vyrovnat, ve 38. minutě hlavičkoval do branky Koráb.

Druhý poločas se nesl ve znamení hry na jedné polovině. Chrast držela míč a dostávala se do šancí, ale nedařilo se vstřelit vedoucí branku. To se nakonec povedlo až v poslední desetiminutovce. Po rohovém kopu se v 83. minutě trefil Plosza. O pět minut později přišla z nohy Steklého uklidňující třetí branka a bylo rozhodnuto. Chrast doma porazila Krounu 3:1 a vrátila se na třetí místo tabulky, kde má stejný počet bodů jako čtvrté Křižanovice.

vs

SK Kočí vs SK Chrast

Chrastečtí zajížděli na hřiště do Kočí v okleštěné sestavě a s pomocí několika dorostenců. Po prvním poločase si ale do šaten hosté odnášeli jednobrankový náskok, když se ze standardní situace prosadil Linhart.

Druhý poločas ale o poznání lépe vyšel domácím. Kočí se prosazovalo hlavně po standardkách, které se nedařilo bránit. Domácí tým se nakonec prosadil čtyřikrát, Chrast už další gól nepřidala a prohrála v Kočí 1:4.

vs

SK Chrast vs SK Ronov nad Doubravou

Do zápasu s Ronovem jsme vinou zranění vstupovali s podporou čtyř dorostenců, kteří začali na střídačce. V prvním poločase byla Chrast aktivnějším týmem, více držela balon na kopačkách a také si vytvářela šance. Hosté hrozili především z protiútoků. První branka padla ve 27. minutě, kdy Šprongl perfektní přihrávkou vybídl ke střele do prázdné branky Frička. Utkání rozhodly dva zlomové momenty. V prvním, krátce před přestávkou, chytil brankář Tatíček penaltu.

Druhý moment nastal čtyři minuty po začátku druhé půle. Linhart zahrával rohový kop, který se stáčel přímo na hlavu Ploszy, hostující brankář chtěl míč vyrazit mimo, ale místo toho si jej srazil do vlastní brány – 2:0. Smolný moment naprosto zlomil odpor Ronova a ve zbytku zápasu hráli pouze domácí. Trefili se ještě třikrát (2x Steklý a dorostenec Slanař, který zaznamenal první gól v A týmu), přičemž šancí na skórování bylo mnohem více. Po výhře 5:0 si připisujeme další tři body do tabulky a zůstáváme na třetím místě, o tři body zpět za druhými Dřenicemi.

vs

TJ Sokol Holetín vs SK Chrast

Ve 21. kole OP mužů jsme zavítali na hřiště posledního Holetína. Domácí tým ukázal, že stále hraje dobrý fotbal a na posledním místě je díky špatným výsledkům, které často neodpovídají průběhu zápasů. Zejména v prvním poločase byl Holetín lepším týmem a jen díky velmi špatné koncovce a dobrému výkonu brankáře Tatíčka se střelecky neprosadili. Na druhé straně měli v první půli šance Koráb se Steklým, hlavička prvně jmenovaného skončila na horní tyči.

V úvodu druhé půle už se domácí prosadili. V 55. minutě po rohovém kopu a nedůrazu hostující obrany v šestnáctce otevřel skóre Starý. V dalším průběhu zápasu už hrála hlavně Chrast, která se více začala tlačit do útoku a vytvářela si také šance. Domácí obrana i brankář dlouho odolávali, ale deset minut před koncem se prosadil Steklý a vyrovnal. Ve zbytku času už se ani jeden z týmů neprosadil a zápas skončil remízou 1:1.

vs

SK Chrast vs SK Křižanovice

V přímém zápase o třetí místo začali lépe hosté. Chrastečtí v první půl hodině hry často zbytečně chybovali a ztráceli jednoduché balony. Soupeř se ale přes menší převahu do šancí příliš nedostával. Až ve 27. minutě Křižanovice překonaly domácí obranu a prosadil se Prokop. Obdržený gól dodal chrasteckým fotbalistům impuls a následně se tlačili za vyrovnáním, kterého se dočkali deset minut před pauzou. David Málek dorazil do branky propadlý balon po rohovém kopu.

Druhý poločas znovu začali lépe křižanovičtí, žádnou vyloženou šanci si ale nevypracovali a závěr zápasu patřil domácímu týmu. Dobrá střela Gregora ani pokusy Steklého ale gólem neskončily. Zápas tak skončil nejspíše spravedlivou remízou 1:1.

vs

TJ Svídnice vs SK Chrast

V 19. kole OP jsme zajeli na hřiště poslední Svídnice, na kterém se jak je známo, hraje velice těžce. Také domácí tým po zimním posílení sbírá na jaře mnohem více bodů. Začátek zápasu ale patřil jednoznačně Chrasti. Už ve druhé minutě poslal hosty do vedení Cimburek a v následujících minutách se Svídnice pouze bránila. Chrastečtí ale druhý gól nepřidali a od 30. minuty se jejich hra zhoršila, čehož využili k tlaku domácí hráči. Do kabin se ale šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal stejně, jako skončil ten první, tlakem Svídnice. Nyní už se ale domácí hráči gólu dočkali, v 50. minutě se krásně trefil z přímého volného kopu Kubašta. Posléze se znovu dostala do hry Chrast, Gregor ale stoprocentní šanci neproměnil. Na druhé straně v 70. minutě, i s pomocí teče chrasteckého hráče, překonal Tatíčka Solnička a poslal domácí do vedení. Ani tlak v posledních dvaceti minutách, gólová šance Šprongla a spousta standardních situací gólem neskončily a Svídnice tak vybojovala výhru 2:1.

vs

SK Chrast vs TJ Mezilesí Načešice

V 18. kole okresního přeboru jsme v Rosicích přivítali Načešice, které nás na podzim doma porazily. Zápas Chrast začala dobře, ale po úvodním tlaku se přizpůsobila tempu soupeře a k vidění nebyl dobrý fotbal. Domácí měli hned několik stoprocentních šancí, ale gólem neskončily. Načešice se navíc ujaly po standardní situaci ve 38. minutě vedení a poločas skončil výsledkem 0:1.

Ve druhé půli Chrast znovu tlačila, ale dlouho se nemohla dostat do šancí. Až v 62. minutě konečně prostřelil soupeřova brankáře Koráb. V dalších minutách se hrál podobný fotbal, domácí tlačili, ale nedostávali možnost gólových šancí. Rozhodující branky se ale Chrast přesto dočkala. V 76. minutě napřáhl Drahoš zpoza šestnáctky a balon se štěstím propadl brankáři do sítě. Více se toho už neudálo a po výhře 2:1 připisujeme vydřené tři body.

vs

SK Dřenice vs SK Chrast

Velikonoční neděle patřila fotbalu. Chrast odjela do Dřenic k zápasu proti druhému týmu tabulky. V prvním poločase předvedli hosté dobrý výkon a soupeře přehrávali. Nedařilo se ale využívat stoprocentní šance, z nichž největší měl po Gregorově přihrávce sám před brankou Cimburek. Ani další šance Šprongla nebo Steklého gólem neskončily.

Ve druhém poločase se hra více vyrovnala, ale větší šance měli i nadále hosté. Branky se Chrast dočkala v 72. minutě, kdy zakončil Šibovu přihrávku do prázdné branky Cimburek. V dalších minutách se Dřenice vrhly do útoku a snažily se zápas vyrovnat. Hostující obrana a brankář Tatíček ale dokázali odvrátit všechny šance, na druhé straně zase útočníci nepřetavily protiútoky v uklidňující branku. Zápas tak skončil těsným výsledkem 0:1 a Chrast si odvezla velice cenné tři body.

vs