Sezóna: 2022/23

TJ Tatran Miřetice vs SK Chrast

Domácí ukázali své útočné kvality a vysoko zvítězili. Nešťastnou kaňkou na konci sezony bylo zranění Davida Nevoleho v posledních minutách zápasu, naštěstí se nestalo nic vážného a útočník dorostu bude připravený na start příští sezony.

Sezonu nakonec končíme na 11. místě okresního přeboru se stejným bodovým ziskem jako 10. Kameničky a 9. Křižanovice. Okresní přebor opouští Krouna a Ronov. Právo postupu do 1.B třídy si vybojovaly Načešice.

vs

SK Chrast vs SK Křižanovice

Do utkání s Křižanovicemi vstoupila Chrast rychle vstřeleným gólem. V 5. minutě napřáhl Michal Drahoš z velké dálky a jeho pumelice skončila přesně v šibenici soupeřovy branky – 1:0. Domácí pokračovali v aktivitě a ve 22. minutě dobře sehráli rohový kop na bližší tyč, odkud stylově skóroval osamocený Tomáš Šiba. O šest minut později hosté snížili, po chytře rozehraném přímém kopu nadělal míč Dostálovi v brance na mokrém hřišti problémy, odrazil se pouze před dorážejícího útočníka a zápletka byla na světě – 2:1. Chrastečtí fotbalisté se poučili z minulých zápasů a tentokrát vypracovaný náskok neztratili, i po obdržené brance hráli aktivně a odměnou byly dva góly Davida Málka ještě před přestávkou. Zkušený hráč byl v obou případech důrazný a důsledný v pokutovém území. Do kabin se tak šlo za stavu 4:1.

Obraz hry se ve druhé půli příliš neměnil, domácí tým držel míč na kopačkách, Křižanovicím se příliš nedařilo dostávat do šancí. V 65. minutě předvedla Chrast pěknou kombinaci, na jejímž konci dorazil míč do prázdné branky Matěj Šprongl. Hosté o tři minuty později vstřelili druhý gól v zápase, ale to bylo z jejich strany všechno. Naopak chrastečtí přidali zásluhou dorostence Filipa Dvořáčka a Jana Gregora další dvě branky a upravili tak konečný výsledek na 7:2.

Čtvrtá výhra z posledních pěti zápasů a dominantní průběh utkání potvrdily zlepšenou formu v druhé polovině jarní části sezony.

vs

TJ Sokol Krouna vs SK Chrast

Zápas v Krouně začala Chrast velmi aktivně a od prvních minut soupeře zatlačila. Odměnou byl první gól v podání dorostence Tomáše Rázka, který se zakončením zblízka po pěkné kombinaci prosadil poprvé v kategorii dospělých. Tlak v první půli pokračoval, ale další šance zůstaly nevyužity, domácí tým si žádnou vážnější příležitost nevypracoval.

Ve druhém poločase se chrasteckým podařilo brzy zásluhou důrazného Matěje Šprongla dostat do dvoubrankového vedení. I v dalších minutách si hosté vytvářeli šance, ale třetí gól nepřidali. To se nakonec ukázalo jako klíčové. Znovu se totiž Chrasti stalo, že nezvládla závěr zápasu. V posledních dvaceti minutách hosté přestali hrát a Krouna dvěma slepenými góly srovnala na konečných 2:2.

vs

SK Chrast vs SK Kočí

V domácím zápase se soupeřem z Kočí jsme chtěli navázat na výkon i výsledek z utkání v Heřmanově Městci. To se nám podařilo. Hned od začátku utkání byla Chrast aktivnějším týmem na hřišti, měla častěji míč na kopačkách a snažila se také o finální fázi. Hosté dobře bránili, a tak se chrastecká ofenzíva zpočátku nedostávala za obranu příliš často. Ve 14. minutě se to ale podařilo, Jan Gregor potvrdil střeleckou formu a otevřel skóre utkání – 1:0. Domácí se i nadále tlačili dopředu, dobrou šanci si vypracoval Šprongl, ale zamířil těsně vedle tyče. Kočí těžilo pouze z domácích nepřesností, ale do žádné větší šance se nedostalo.

Ve druhé půli se chrastečtí začali více dostávat za obranu soupeře, první šance likvidoval hostující brankář. V 68. minutě už se ale skóre měnilo, Matěj Šprongl dorazil odraženou střelu do branky a dodal domácím potřebný klid – 2:0. Ve zbytku utkání už se toho příliš neudálo, domácí tým si pohlídal náskok a bez problémů dovedl zápas do vítězného konce.

Třetí výhra v řadě pro Chrast znamená jistotu záchrany v okresním přeboru. Po výsledkově špatném vstupu do jarní části sezony, kdy jsme nedokázali výkony přetavit v body, se nakonec podařilo protrhnout střeleckou smůlu a splnit základní cíl.

vs

FK Jiskra Heřmanův Městec B vs SK Chrast

Do Heřmanova Městce jsme odjížděli v poměrně slepené sestavě. Kvůli několika absencím týmu vypomohli dorostenci, kopačky znovu nazul veterán Josef Rázek. Do zápasu Chrast vstoupila výborně, využívala okének v obraně soupeře a dostávala se do šancí. První ještě zůstaly nevyužity, ale ve 21. minutě proměnil nájezd ze strany Jan Gregor – 0:1. O pár minut později běžel sám na bránu Cimburek, jeho střelu vyrazil brankář domácích jen před dobíhajícího Miloše Rejfka, který se trefil do prázdné brány – 0:2. Chrastečtí měli šance i v dalších minutách, zazvonila dokonce tyč, ale třetí gól hosté nevstřelili. Naopak, těsně před přestávkou snížil Městec ze standardní situace – 1:2.

Druhá půle už nebyla tolik útočná jako ta první, domácí se sice snažili tlačit, ale Chrast dobře bránila a následně těžila z brejkových situací. Zápas byl dlouho otevřený, až v 81. minutě proměnil únik druhým gólem Jan Gregor a bylo v podstatě rozhodnuto. Městec už se příliš do útoku netlačil, naopak hrozili znovu hosté a dorostenec Filip Dvořáček vstřelil v 88. minutě svůj první gól mezi dospělými – 1:4.

Chrast zvítězila po dobrém výkonu proti rezervě Heřmanova Městce 4:1 a připsala si druhou výhru v řadě.

vs

SK Ronov nad Doubravou vs SK Chrast

Zápas v Ronově byl velice důležitý, co se týče záchrany v okresním přeboru. Chrast do něj proto nastoupila s jasným cílem a na hřišti to bylo znát. Hosté od úvodní minuty jasně diktovali tempo hry a Ronov byl jako opařený. Chrastečtí vstřelili tři góly za sedmnáct minut a v dalších minutách pokračovali v tlaku. Postupem času ale přece jen přišlo uspokojení z velkého náskoku a hra se začala vyrovnávat.

Krátce po pauze přidal Jaroslav Plosza čtvrtý chrastecký gól a utkání tak mohlo vypadat rozhodnutě. Opak byl ale pravdou. Domácí o poločase vystřídali a začali hrát úplně jiný fotbal. Dlouhé nakopávané míče, spousta osobních soubojů a velký nátlak. To začalo dělat hostující defenzívě problémy, v útoku už také Chrast nehrála s takovým apetitem jako v prvních pětačtyřiceti minutách. Ronov tak velice rychle snížil na rozdíl dvou branek a bylo zaděláno na drama. Hosté ale poté přece jen vyztužili defenzívu a dvoubrankový náskok si už pohlídali. V závěru navíc přidal pátý gól Chrasti Miloš Rejfek a zápas tak skončil 2:5.

Poprvé na jaře jsme se dočkali tříbodové výhry a hlavně jsme protrhli střelecké trápení. Body budeme chtít potvrdit i v následujících zápasech.

vs

SK Spartak Slatiňany B vs SK Chrast

Zápas ve Slatiňanech byl velmi vyrovnaný a bojovný, vzhledem k tabulkovému postavení obou týmů šlo o hodně a bylo to znát. V prvním poločase se nehrál příliš pohledný fotbal, domácí byli díky pár hráčům z A týmu o něco fotbalovější, Chrast zase důraznější v osobních soubojích. Šance si vytvořily oba týmy, ale skóre otevřely šťastným gólem ve 36. minutě Slatiňany.

Ve druhém poločase se pokračovalo v urputném boji. Hosté se snažili tlačit za vyrovnáním, ale do mnoha velkých příležitostí se nedostali. Slatiňany tak uhájily hubený náskok a zvítězily 1:0.

Výsledková krize tak pokračuje, příští týden zajíždíme ke klíčovému utkání do Ronova.

vs

SK Chrast vs TJ Mezilesí Načešice

Zápas proti lídrovi tabulky Chrast rozehrála dobře. Prakticky celý první poločas domácí nepustili Načešice do žádné velké šance, naopak příležitosti ke skórování měli právě chrastečtí. Využít je ale nedokázali a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se pokračovalo v nastoleném tempu. Oba týmy si vypracovaly jednu velkou šanci, ani v tomto případě se ale skóre neměnilo. Zápas, který mířil k bezbrankové remíze, dostal rozuzlení až v posledních minutách hry. Hosté získali po sporné situaci přímý volný kop v dobré pozici a střelou k tyči se v 90. minutě ujali vedení. Chrasteckým už nezbylo nic jiného, než se pokusit v nastavení vrhnout všechny síly do útoku. Hosté se díky otevřené hře dostali do brejku a zvýšili na konečných 2:0.

Nejlepší výkon jara, který směřoval k bodovému zisku, nakonec nestačil. V pondělí nás čeká důležitá dohrávka proti B týmu Slatiňan.

vs

SK Tuněchody vs SK Chrast

Do důležitého zápasu v Tuněchodech hosté výborně vstoupili a už ve 4. minutě otevřel skóre z penalty Tomáš Šiba. Bohužel, stejně jako v několika posledních zápasech Chrast nedokázala dlouho udržet herní převahu a klid na kopačkách. Po dvacáté minutě se domácí začali více prosazovat a hrozili z velkého množství standardních situací. Vyrovnání viselo ve vzduchu a Tuněchody se jej dočkaly před poločasovou přestávkou.

Druhý poločas začal poměrně opatrně, ale v šedesáté minutě přišel další úspěch domácích. Po chrastecké ztrátě balonu ve středu hřiště se soupeř dostal do přečíslení a zakončení do prázdné brány – 2:1. O pár minut později už Tuněchody vedly o dvě branky, když hosté trestuhodně nepohlídali osamoceného hlavičkáře při rohovém kopu. V 69. minutě vykřesal Chrasti naději pěkným gólem Zdeněk Linhart. Ve zbývajících dvaceti minutách hosté mohutně tlačili a vypracovali si další velké šance, vyrovnat už se ale nepodařilo.

V důležitém zápase s tabulkovým soupeřem jsme tak bohužel nezískali ani bod. Příští týden přivítáme na domácím hřišti lídra soutěže z Načešic.

vs

SK Chrast vs FK Kameničky

Zápas proti Kameničkám byl od začátku urputný boj, ve kterém se ani jeden z týmů často nedostával do žádných větších šancí. Mírně aktivnější byli hráči domácího týmu a ve 24. minutě se dostali do vedení, když Tomáš Nevole rozehrál přímý kop z poloviny hřiště a k překvapení všech přítomných zapadl do branky. Chrastečtí potom jednobrankový náskok dovedli do přestávky.

Přes poločasové vedení a mírnou převahu v první půli se Chrasti stejně jako v posledních zápasech nepodařil druhý poločas. Kameničky si po brejkové situaci vybojovaly pokutový kop, ze kterého ve 49. minutě srovnali. Ani ne o 10 minut později rozehráli chrastečtí rohový kop, míč se ale ihned odrazil až do dalšího přečíslení hostí a po úspěšné dorážce byl stav utkání otočen. Domácí se sice snažili ve zbytku utkání dostat přes zarputilou obranu Kameniček, ale nepovedlo se a hosté tak vyválčili všechny tři body.

Také ve čtvrtém jarním zápase jsme tak bohužel nedokázali zvítězit. O důležité body budeme bojovat v neděli 30. dubna v Tuněchodech.

vs