Sezóna: 2020/21

SK Kočí vs SK Chrast

Zápas v Kočí jsme začali velice aktivně, hned v první minutě unikal sám na soupeřovu branku Málek a domácí zachránili balon téměř až z brankové čáry. Znovu zafungovalo nepopulární pravidlo nedáš – dostaneš a Kočí po standardní situaci ve 4. minutě otevřelo skóre utkání – 1:0. V dalším průběhu prvního poločasu sice domácí více drželi balon, ale do vážnějších situací se nedostávalo. Naopak náš tým si vypracoval několik dobrých příležitostí. Bohužel se je nedařilo proměňovat.
Zatímco první půle byla fotbalově poměrně dobrá, ta druhá skončila blamáží. Tu měl na svědomí zejména výkon hlavního rozhodčího, který na obě strany rozhodoval pochybně a na hřišti rostly emoce. Po jednom ze soubojů dokonce domácí hráč držel našeho hráče pod krkem, za což si neodnesl vyloučení, ale ani žlutou kartu! V průběhu druhého poločasu jsme také měli po faulu na Drahoše kopat penaltu, ale také v této situaci zůstala píšťalka rozhodčího němá. I přes vyhrocenou situaci jsme si vytvořili další šance na vyrovnání, domácím pomohla také tyč, ale gólu jsme se v tomto zápase bohužel nedočkali. Kočí ještě minutu před koncem využilo otevřenost naší obrany a z brejku zvýšilo na konečných 2:0. Prohra v tomto zápase byla nezasloužená, ale na kdyby se ve fotbale nehraje a tak musíme o to více bojovat příště. Doufejme, že to bude co nejdříve.

vs

SK Chrast vs SK Chroustovice

Utkání proti Chroustovicím jsme začali velice aktivně a většina prvního poločasu se odehrávala v naší režii. Měli jsme balon častěji na kopačkách a také jsme mnohem více hrozili v pokutovém území soupeře. Z velkého množství standardních situací jsme ale branku nevstřelili. První gól padl ve 34. minutě, kdy po přihrávce Linharta skóroval Cimburek. To bylo z první půle vše.
Druhý poločas už byl fotbalově horší. Často se přerušovalo, k vidění bylo hlavně velké množství nepřesností a boj o každý míč. Aktivnější byl soupeř, ale do žádné stoprocentní příležitosti se naštěstí nedostal. Uklidnění přišlo až v 85. minutě kdy zvýšil v úniku na 2:0 Šprongl. Zbytek utkání jsme si již pohlídali a připisujeme si do tabulky důležité tři body.

vs

FK Jiskra Heřmanův Městec B vs SK Chrast

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří měli více času balon na kopačkách, ale k vážnějším příležitostem se nedostali. Hned v 11. minutě musel kvůli problémům se svalem střídat brankář Tatíček, kterého nahradil Hrubý. Ani my jsme se v úvodu utkání nedostávali do výrazných šancí, ale v 17. minutě balon z rohového kopu našel Jaroslava Ploszu, který nás hlavou poslal do vedení. Následně jsme sledovali obdobný průběh hry, i když už docházelo k častějšímu ohrožení branky na obou stranách. Ve 28. minutě muselo dojít k dalšímu střídání z důvodu zdravotních problémů a Kadavý přenechal místo dorostenci Häuslovi. V samotném závěru poločasu došlo k několika sporným a vyhroceným situacím. Nejprve domácí získali rohový kop po sporné situaci, kdy míč do zámezí nejspíše došel právě od domácího hráče. Z následného rohu se poté míč odrážel tak dlouho, až jej domácí dostali do sítě z možného ofsajdového postavení. Nicméně gól platil a bylo srovnáno.
Začátek druhé půli nám vůbec nevyšel. Hned ve 46. minutě došlo k velkému zaváhání v naší defenzivě a Heřmanův Městec se ujal vedení. V dalším průběhu hry jsme byli daleko aktivnější než v první půli a tlačili se za vyrovnáním. To se povedlo, v 71. minutě po pěkné akci vyrovnal Drahoš. V nervózním zbytku utkání opět více tvořila Jiskra, která chtěla vybojovat všechny tři body. Ty mohly skončit také na naší straně, ale Cimburek v šanci minul. Zápas tak skončil remízou 2:2 a do tabulky si připisujeme další cenný bod z těžkého utkání na hřišti soupeře.

vs

SK Chrast vs TJ Svídnice

Hned v úvodu utkání jsme byli velice aktivní a zaslouženě jsme se dostali po gólu Málka do vedení již v 5. minutě. V dalším průběhu hry se k několika šancím dostali také hosté, ale Hrubý byl v tomto zápase bezchybný. Ve 37. minutě přišlo uklidnění v podobě druhého chrasteckého gólu, který vstřelil Drahoš. Když poté hned v první minutě druhé půle zvýšil na 3:0 Gregor, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Útočník Gregor si v 61. minutě udělal radost ještě jednou a bylo to již 4:0. Hattrick byl na dosah, ale na něj už v tomto zápase nedosáhl. Poslední branku zápasu vstřelil k nadšení všech přítomných v 87. minutě Steklý, který se k fotbalu pomalu vrací po dlouhé pauze zaviněné vážným zraněním.

vs

FK Kameničky vs SK Chrast

Úvod utkání v Kameničkách se nám vydařil, byli jsme velice aktivní a tlačili se do útoku. Tlak přetavil ve vedoucí branku již v 7. minutě Gregor. Bohužel domácí rychle srovnali po dobře zakončené standardní situaci. V dalším průběhu jsme si vytvořili hned několik gólových příležitostí, ale využít jsme je nedokázali. Také soupeř se dostal do několika slibných šancí, ale ty likvidoval brankář Hrubý. Do šaten se šlo za stavu 1:1. Stejně jako nám vyšel úvod prvního poločasu, vyšel úvod toho druhého domácím, kteří se ve 48. minutě po rohovém kopu dostali do vedení. Ani jim však radost dlouho nevydržela a taktéž po rohovém kopu srovnával Plosza. O čtvrt hodiny později dokonce poslal náš tým do vedení Drahoš a v 70. minutě svítilo na výsledkové tabuli skóre 2:3. Ve zbytku zápasu se domácí tlačili za vyrovnáním, což se jim dlouho nedařilo. Hrubý dokázal zlikvidovat i soupeřovu penaltu. Bohužel, pět minut před koncem Kameničky se štěstím přece jen srovnaly na 3:3 a zápas skončil remízou. Do tabulky si však připisujeme důležitý první bod.

vs

SK Chrast vs SK Křižanovice

Opět se nám nepodařilo zvládnout začátek utkání a vyhnout se brzkému inkasování. I když jsme se od začátku tlačili dopředu, soupeř využil okénka v obraně a již v 7. minutě se ujal vedení. V dalším průběhu prvního poločasu jsme se dostali hned do několika slibných šancí, zůstaly však nevyužity. Soupeř se dopředu příliš nehrnul, a když už, skončilo to ve 34. minutě druhým gólem. Krátce po poločasové přestávce vstřelil první chrastecký gól sezony Šprongl a vypadalo to, že se vracíme do zápasu. Bohužel, o tři minuty později jsme chybovali vzadu a hosté si vzali dvoubrankový náskok zpět. Aby toho nebylo málo, v 56. minutě nařídil sudí po faulu ve vápně penaltu a Ondřej Pilař vstřelil již svůj čtvrtý gól v zápase – 1:4. Ve zbývajícím čase jsme si vytvořili tlak na soupeřově polovině a střídající Cimburek snížil v 74. minutě na 2:4. Tlak pokračoval nadále a vytvořili jsme si dalších několik šancí, ale žádná branka již nepadla. V zápase, ve kterém jsme byli spíše lepším týmem, jsme podlehli Křižanovicím 2:4.

vs

TJ Tatran Hrochův Týnec vs SK Chrast

Lídr soutěže byl jasným favoritem sobotního utkání. Naším cílem bylo důsledně bránit a co možná nejdéle neinkasovat, bohužel hned po 22 vteřinách hry jsme hrubě chybovali v obraně a domácí poprvé trestali. Hned v 11. minutě padl další gól, který byl sporný, ale rozhodčí jej uznali. Když Tatran přidal ve 27. minutě další branku, bylo jasné že o osudu utkání je rozhodnuto. Domácí hráli v pohodě a ve velkém tempu a ve druhé půli vstřelili ještě tři góly.

vs